Το απόγευμα της Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης με θέμα: «Νοέμβρης 1973-2023: Από το χθες στο σήμερα μιλώντας με .. στίχους!».

Στίχοι από 41 τραγούδια «μπλέχτηκαν» αρμονικά από 41 μαθητές με τη συνοδεία εντεκαμελούς ορχήστρας και «ξετύλιξαν» την ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων, από τα γεγονότα του 1973 ως και σήμερα. Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη μουσική παράσταση για μια ξεχωριστή επέτειο μνήμης που συνόδευσε το κλείσιμο του μήνα Νοεμβρίου.

Τα γλυκά που προσέφεραν οι μαθητές της παράστασης ακολούθησαν μια ακόμα πιο γλυκιά, ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους ενθουσιάζοντας και συγκινώντας φανερά γονείς, συγγενείς, φίλους, μαθητές και καθηγητές του σχολείου τους και άλλων σχολείων που είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν γεμίζοντας το θέατρο.

Τα συναισθήματα πολλών παρευρισκόμενων αποτυπώθηκαν στο Βιβλίο Ευχών της παράστασης που υπήρχε στην έξοδο, προκειμένου οι ευχές και οι εντυπώσεις τους να γίνουν αναμνήσεις των μαθητών. Το Βιβλίο Ευχών απέκτησε ηλεκτρονική μορφή και μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη μουσική παράσταση.

Τη μουσική παράσταση έγραψε, επιμελήθηκε και συντόνισε η καθηγήτρια Κωνσταντοπούλου Ελένη (Χημικός-Υποδιευθύντρια), η οποία στο τέλος της παράστασης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μαθητές εξαιτίας της έλλειψης χώρου πραγματοποίησης τόσο της εκδήλωσης όσο και των προβών γι΄αυτή, αναδεικνύοντας το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης κτιριακής υποδομής του σχολείου και επαινώντας την προσπάθεια, τη θέληση κι επιμονή των μαθητών που κατέληξε σε μια απόλυτα επιτυχημένη παράσταση.

Το σύνθημα της παράστασης: «Εμείς δεν τραγουδάμε αδελφέ μου για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο!» (Γιάννης Ρίτσος). Ευχή όλων να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες κι ανταμώματα που προσφέρουν χαρά και ενθουσιασμό σε μαθητές και θεατές!